Teknoloji,Mobil,Internet,Yasam ve Sağlık Adına Herşey
Facebook | Twitter | RSS | Google
iPhone 5S mi? Galaxy S5 mi? Telefonlar Neden Patlıyor ? İnternette Nasıl Para Kazanılır? iOS Uygulamaları ve Haberleri Android Uygulamaları ve Haberleri

Google ve Yandex'te Sitemi Nasıl İndexlerim?

arama motorlarına kayıtBloglarımızın ve sitelerimizin ziyaretçilerinin büyük bir kısmı arama motorlarından geliyor, peki arama motorlarına nasıl kayıt olup kendimizi tanıtıcaz? Makalemizi okuyarak ve eksiksiz tamamlayarak arama motorlarına kendinizin varolduğunu bildirebilirsiniz.


Yandex İndex
Yandex'te Google gibi bir arama motorudur ve bunun yanında Google gibi haberler, e-posta ve internet servisi sunan sunun bir web bilgi portalıdır. Peki Yandex'e index almak için nasıl başvurucaz?

  • Yandex hizmetlerini kullanabilmek Yandex hesabınız yok ise Yandex hesabı almanız gerekiyor.
  • Üyeliğiniz varsa ya da yeni üyelik açtıktan sonra Yandex'in webmaster aracını kullanıcaz. (Yandex webmaster aracına gitmek için tıklayın) hesabınıza giriş yaptıktan sonra Kullanmaya Başla butonuna tıklayın.
  • Üst tarafta bulunan Site Ekle'ye basın, sizden istenen bilgilerei eksiksiz doldurun girdiğiniz websayfasının sizin olup olmadığına dair küçük bir doğrulama işlemi yapmanızı isticektir.
  • Daha sonra sol taraftaki menüde bulunan İndexleme Ayarları > Site Haritası (Sitemap) dosyaları'na tıklayın ve sitenize ait Site Haritanızı ekleyerek işleminizi bitirin
Bu işlemleri eksiksiz yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey sitenizin indexlenmesi için 1-2 hafta kadar beklemeniz.

Google İndex
Google'da indexlenmek herkes için çok önemlidir çünkü dünyada en çok kullanılan arama motorlarından biri Google'dır. Aşağıdaki adımları eksiksiz tamamlayarak Google'de indexlenebilirsiniz.

  • Google'ada indexleme yapmak için ve diğer hizmetlerini kullanabilmemiz için bir Google hesabı'ına ihtiyacımız var, Google hesabımız yok ise hesap almanız gerekiyor
  • Google Web Yöneticisi Araçlarında oturum açın (Google Web Yöneticisine gitmek için tıklayın)
  • Oturum açtıktan sonra sağ üste bulunan Site Ekle butonuna basın ve karşınıza gelen kutuya site adresinizi yazıp devam butonuna basın.
  • Karşınıza gelen ekranda sitenin size ait olup olmadığını doğrulamak için bir kaç yol mevcut sizin için uygun olanı seçip sitenizi doğrulayın.
  • Sitenizi ekledikten sonra Web Yöneticisi Araçlarından sitenizi seçin daha sonra sol taraftaki menüden Optimizasyon butonuna tıklayın hemen altında açılan Site Haritaları Butonuna tıklayınız.
  • Sağ üst tarafta bulunan Site haritası ekleme/Test Etme butonuna basın ve açılan sayfada sitenize ait sitemap urlsini yazıp ekleye bastıktan sonra Google'a sitenizi tanıtmış oldunuz.
Bu işlemleri eksiksiz yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey sitenizin indexlenmesi için 1-2 hafta kadar beklemeniz.

Anlayamadığınız ve yapamadığınız noktaları yorum yaparak iletebilir ve sorabilirsiniz.

Arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı sağlayan SEO ayarlarını bloğunuza ya da web sayfanıza yapmak için tıklayın.

Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?

  1. Yandex bir süre önce bazı içerikleri aldı; ancak şu an google ile kıyaslama yapınca anca 5'te 1'ini gösteriyor ve gösterdikleri de güncel olmayan, ziyadesiyle eski içerikler. Tekrar verdiğiniz linkle ilgileneceğim. Umarım yararı olur. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Bu önemli paylaşım için cani gönülden teşekkür ederim hocam

    YanıtlaSil

Copyright © 2013 - 2014 | Tüm Hakları Saklıdır
Şafak ÖZTÜRK Kişisel Blog Sayfası



sayac